Nyhetsbrev augusti

20.08.2022

Under augusti har vi drabbats av starka åskoväder och kraftigt regn. Men också värme och solsken. Vi har gått igenom den magiska lejonportalen och det kände i alla fall jag väldigt kraftfullt. (Vill du läsa mer om lejonportalen rekommenderar jag att du söker på Lisa Aurelius som beskriver väldigt väl. Det finns andra också såklart)

I den Sattviskt stugan är det full rulle med de två småkatterna, Satya och Santosha, eller Tosha som det blir till vardags. Jag får en del frågor på deras namn så jag tänkte berätta lite om dem.

Patanjali beskriver yogans 8-faldiga väg. Det första steget är Yama. Det finns 5 yamas och dessa är moraliska, etiska principer. De behandlar hur du förhåller dig mot andra människor men även hur du är mot dig själv. Både i tanke, ord och handling. Satya är den andra yaman och betyder sanningsenlig. "sat" betyder "sann essens", något som är oföränderligt och rent. Det innebär mycket mer än att bara tala sanning.

Santosha är en del av Niyama, som är det andra steget i den åttafaldiga vägen - det steget när du vänder fokus inåt och mot hur du beter dig mot dig själv. Ordet Santosha betyder förnöjsamhet på sanskrit, att inte söka efter lyckan i utvändiga saker, att förstå att lyckan finns inom dig. 

Yoga kan bli ett sätt att leva som genomsyrar hela livet. För att leva yoga är det inte nödvändigt att göra stora förändringar. Men för att leva i harmoni med omgivningen och med dig själv behöver du lära känna och förstå hur ditt sinne fungerar. Sinnet behöver bli en vän. Det är det här yama och niyama beskriver och att välja att kalla småkatterna Satya och Santosha är en ständig påminnelse till mig själv om innebörden i orden. 

Jag håller även fortsättningsvis klass med Yinyoga med helande Reiki på söndagar kl 19.00 och Sensing Yoga på onsdagar kl 19.00. Du anmäler dig gång för gång.

Den 24-25 september startar kurs i personlig utveckling genom ditt chakrasystem. Vi gör en djupdykning i varje chakra och tar oss an det med Yinyoga, Gong, övningar kopplade till chakrat, meditation kring chakrat och Reiki till det aktuella chakrat. En riktigt härlig och kraftfull kurs som tar dig framåt på ett energimässigt plan. Jag upplever att när din energikropp är i balans följer din fysiska kropp efter och kommer även den i balans. Vi blir en liten grupp som ses en helg i månaden under hösten. 

Vi håller till på Nygatan 29 i Vänersborg och du är varmt välkommen.