Nyhetsbrev juli

19.07.2022

Vilken härlig sommar vi har och vi är mitt i den! 

Sommaren är ju Pittas tid, det varma och eldiga. Det gäller att hålla Pitta dosha i balans under sommaren. Ayurveda förespråkar att dricka varmt vatten, men de varmaste dagarna kan det fungera även med svalkande drycker. En god svalkande dryck kan du göra av: 

💧Vatten i en kanna 

💚 1 tvättad lime

🌱 Några myntakvistar

Ställ det i kylskåp någon timme innan du dricker. Supergott och svalkande. Använd ekologiska varor så du inte utsätter din kropp för de extra påfrestningarna. 

Det är ju också ljusets tid. Det mörknar sent och ljusnar tidigt. Aaah, härligt! Jag tycker att sommaren och semestern är en tid att lägga extra fokus på hälsan. Du har inget jobb som pockar på uppmärksamhet så du har verkligen möjlighet att rå om dig själv. Unna dig det. Samla på dig så mycket ljus, lugn och härliga minnen som du bara kan. Gott att plocka fram under vinterns mörka. Det är lätt att få kontakt med jorden under sommaren. Passa på att gå barfota och bada för jordning. 

Vill passa på att rekommendera alla att ta sig till Hälshuset i Lidköping 2022-08-13 och fira Reikins dag med behandlingar. 

Jag har lagt en plan för höstens kurser om du känner ett sug efter Reiki grundkurs kommer jag hålla det första helgen i oktober. Reiki 2, för dig som vill stärka ditt energiflöde och få möjlighet att skicka Reiki på distans finns möjlighet i mitten av november. Läs mer under kurser på hemsidan.  https://sattviskt3.cms.webnode.se/kurser2/ 

Vill du jobba med dig själv genom chakrasystemet finns det en möjlighet under hösten. Vi riktar in oss på ett chakra för varje dag och på så vis kommer på djupet. Vi kommer använda oss av olika tekniker jag har tillgång till för att nå chakrat och komma i balans. Du kommer att få Yinyoga, gongavslappning, medtiationer, teori och Reiki skickat till ditt chakra. Läs mer under kurser på https://sattviskt3.cms.webnode.se/kurser2/

Jag har fått min certifiering i Sensing Yoga och håller klasser online varje onsdag kl 19.00. Detta är en härlig yogaform där du tillåts delta helt på din kropps villkor. Inga linjeringar eller strävan efter att se ut på ett visst sätt. Varje klass är fristående så att du kan delta de onsdagar det passar dig. 

Måste bara säga några ord om Yinyoga med Reiki också. Det är fler och fler som upptäcker den sköna stilla yogaformen Yin. I kombination med Reiki blir det et stort Wow! Bra för alla som känner stress i vardagen och du, det finns risk att du blir så avslappnad att du slumrar till i positionen. Hur gott är inte det? 

Ser fram mot att ses under sommaren och hösten. 

Varma, ljusa hälsningar, Maria