Nyhetsbrev oktober

23.10.2022

Oktober, höstens mysiga murrmånad. När kylan börjar komma krypande. Första nätterna med frost, i alla fall i den delen av landet Sattviskt finns i. Det börjar bli mörkt på morgon och det skymmer redan när du kommer hem på eftermiddagen. 

Du glömmer väl inte att titta förbi på Blå Oasen på Hamngatan i Vänersborg sista lördagen i oktober under höstmarknaden? Jag håller öppet hus med prova-på Reiki och försäljning av saker från webbshoppen. 

Det är samtidigt ljusets tid. Det är nu vi tänder ljus, kryper ihop under en filt, kanske tar tag i träning eller vad vi nu tänker att vi behöver. Själv har jag ägnat stor del av helgen åt att bära ved. Kan inte låta bli att tänka på det jag lärde på min första kurs i Reiki. "Vi hugger ved och bär vatten, vardagliga sysslor som får oss att överleva, så tänk i metafor. Vad gör den upplyste personen? Hugger ved och bär vatten".  Är osäker på om det är ordagrant rätt formulerat men innebörden i budskapet är rätt. Vad vi söker i att bli upplyst, om man nu söker det, gör inte att du slipper den vardagliga strävan. Du möter fortfarande motgångar och medgångar. Kanske skillnaden blir att du tar tillvara motgångarna som lärdomar om du strävar mot någon form av upplysthet. Det är inte alltid lätt att minnas när du står mitt i en motgång. 

Jag har lagt in en tacksamhetsövning i slutet på varje yogaklass. Det är väldigt fint och vi behöver påminna oss om att det finns så mycket var och en av oss har att vara tacksam för. Du hittar övningen i slutet på nyhetsbrevet. 

Sattviskt fortsätter med online yoga under hösten. Du kan anmäla dig via messenger, sms, mail eller via eventet som skapas för varje tillfälle. Jag vill ha en flexibel online-studio där du inte behöver boka in dig för flera gånger. Min strävan är att du ska slippa ett till åtagande, ett till krav för det har vi så det räcker i vår vardag. När du vill ska det vara lätt att boka. Så boka de klasser som passar dig. Samma dag går bra. 

Söndagar kl 19.00- 20.30 har jag Yinyoga och Reiki

Onsdagar kl 19.30-21.00 har jag Sensing Yoga med olika temaklasser varje vecka. 

Nytt på Sattviskt: Det finns nu möjlighet att boka in sig på Aroma touch technique behandling. Bokar du din tid i oktober är priset dessutom rabatterat som introduktionspriser. Oljorna jag använder kommer från DoTerra och är testade för särskilt hög kvalitet. Det finns tre olika behandlingar att välja. 

Den stora Aroma Touch Technique behandlingen som tar ca 60 minuter. Du får åtta olika oljor applicerade på rygg och under fotsulor i ett speciell ordning. 

Aroma Touch händer, där dina händer får en mjuk behandling. Du väljer den oljan du upplever dig dragen till. Behandlingen tar ca 30 minuter. 

Kombinationsbehandling med Aroma Touch händer och Reiki. Behandlingen tar ca 60 minuter. 


Tacksamhetsövning: 

Lägg dina händer över ditt hjärta och sitt en stund i tacksamhet. 

Sitt i tacksamhet för allting som du är och allting som du har. 

Sitt i tacksamhet för alla medgångar och alla motgångar du haft i ditt liv. Allting är läxor att lära. Allting är precis som det ska vara. 

Sitt i tacksamhet för alla de som kommit före oss och trampat upp stigar som vi kan gå på och därifrån hitta våra egna vägar att gå. 

Sitt i tacksamhet för alla de som kommer efter oss. Som kommer gå på våra stigar och hitta sina vägar att gå. 

Sitt i tacksamhet för moder jord och fader himmel. Allting är precis som det ska vara. Jag är tacksam, Tack! 


Och du, Be the light! 

Varma ljusa hälsningar //Maria